1/0
Pokud pletence zbožňujete z pekáren, musíte vyzkoušet i domácí verzi. Jsou snadné na přípravu a výsledná chuť vás nadchne. Příprava vám nezabere příliš mnoho času a zjistíte, jak jednoduché je udělat tyto lahodné sladkosti přímo u vás doma. Co potřebujete k tomu, aby tyto pletence byly nejlepší? Podívejte se dál a inspirujte se!
Smíchejte javorový sirup s cukrem a máslem, nechte přejít varem a poté přidejte mléko smíchané se škrobem. Krátce povařte, vmíchejte nasekané ořechy a nechte směs vychladnout.
Těsto rozválejte na pomoučeném povrchu na rozměr cca 30×60 cm a nařežte na 15×12 cm obdélníky. Do středu rozetřete náplň a po delších stranách udělejte šikmé zářezy. Proužky překládejte přes náplň a konce dobře utěsněte.
Pletence naskládejte na plech s pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a posypte nasekanými ořechy. Pečte 15 minut na 200 °C. Po upečení vychlaďte na mřížce a podávejte pokapané medem.
Líbil se vám recept Pekanové pletence? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.