Domácí džem z kaki

Čas přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 116 Kč
Redakce Kupi.cz
14. října

Zralé kaki je skvělé v říjnu a když ho nemáte čas sníst čerstvé, zkuste ho přeměnit na domácí džem. Jednoduchá příprava s výsledkem radostného oranžového sladkého bohatství, připomínajícího podzim i tropy. Tento džem vám dodá pocit útulného domova a naplní vás klidem a radostí.

Recept domácí džem z kaki vás vyjde na 29 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 116 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě BILLA za 116 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Omyjte kaki, oloupejte je a nakrájejte na menší kousky. Pokud jsou velmi měkké, můžete je rozmačkat vidličkou.

  • 2

    Přemístěte je do hrnce se silným dnem, přidejte cukr, citronovou šťávu a semínka z vanilkového lusku nebo vanilkový extrakt.

  • 3

    Zahřívejte na středním plameni, dokud se cukr nerozpustí a směs nezačne jemně vařit.

  • 4

    Nechte džem probublávat asi 25–30 minut, občas promíchejte, aby nedošlo k připálení.

  • 5

    Až začne houstnout, rozmixujte směs tyčovým mixérem dohladka. Pokud preferujete kouskovitější variantu, mixujte jen částečně.

  • 6

    Prověřte pomocí talířkového testu. Kápněte trochu džemu na studený talířek, zda si udrží tvar. Pokud ano, je hotovo.

  • 7

    Naplňte horký džem do sterilizovaných sklenic, zavřete a otočte dnem vzhůru. Nechte vychladnout při pokojové teplotě.

Zajímavé tipy
  • Vyzkoušejte přidat trochu čerstvého zázvoru nebo špetku muškátového oříšku pro jemný říz.
  • Pokud je džem příliš sladký, přidejte pár kapek citronové šťávy navíc.
  • Pro opravdu hladký džem můžete po rozmixování směs propasírovat přes jemné sítko.
  • Džem skladujte v lednici, ale pokud ho zavaříte klasicky, vydrží i několik měsíců.
  • Vyzkoušejte také dýňový džem podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Domácí džem z kaki? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.