1/0
Podzim si nelze představit bez domácích džemů. Provoňte svůj domov vůní bezu a proměňte volně dostupné plody bezinky v úžasně sladký džem. Domácí bezinkový džem bude skvělým doplňkem vaší kuchyně a navíc příjemným dárkem pro vaše blízké. Stačí následovat několik snadných kroků a použít pár vybraných ingrediencí.
Bezinky otrhejte z větviček a důkladně propláchněte ve studené vodě. Nasypte do mísy nebo hrnce a posypte cukrem.
Přimíchejte citronovou šťávu, promíchejte a nechte přes noc, aby bobule pustily šťávu a cukr se rozpustil.
Druhý den nahrubo rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Nemusíte úplně dohladka, struktura je tady žádaná.
Směs převeďte do hrnce na sporák a za stálého míchání přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte, dokud džem nezhoustne.
Přibližně po 30-40 minutách otestujte hustotu tak, že kápnete na studený talířek. Pokud rychle ztuhne, je hotovo.
Ještě horký džem nalijte do sterilizovaných sklenic, ihned zavíčkujte a otočte dnem vzhůru.
Nechte pomalu vychladnout a uložte do spíže.
Líbil se vám recept Bezinkový džem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.