Polévka z pečené červené řepy s brusinkami je skvělým tipem na nevšední zdravou večeři, která jistě zachutná celé rodině. Její příprava je navíc snadná a rychlá.
Recept polévka z pečené červené řepy s brusinkami a aceto balsamico vás vyjde na 19 Kč za 1 porci.
4 porce uvaříte za 76 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Tesco za 76 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail[email protected].
Sponzor receptu
Postup přípravy
1
Červenou řepu velikosti tenisového míčku omyjeme, dáme na pekáč a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C na 50 minut.
2
Po upečení řepu zchladíme a oloupeme, poté nakrájíme na menší kousky.
3
V rendlíku rozehřejeme máslo, olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou jen zesklovatíme. Přidáme aceto balsamico, cukr a necháme zkaramelizovat.
4
Přidáme nakrájenou řepu, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme 10 minut.
5
Poté nalijeme do mixéru nebo rozmixujeme tyčovým mixérem na krémovou polévku. Dle potřeby dochutíme solí, případně cukrem.
6
Podáváme ozdobené brusinkovým kompotem, smetanou a olivovým olejem.
Tip
Pečená řepa dodá polévce výraznější chuť.
Řepu před pečením nikdy neloupejte, ztratila by barvu i chuť.
V průběhu pečení do řepy nepíchejte.
Nepoužívejte řepu, která je větší než tenisový míček, taková má v sobě hodně vody a málo chuti.