Polévka z pečené červené řepy s brusinkami a aceto balsamico

Čas přípravy: 50 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 76 Kč
Redakce Kupi.cz
16. ledna 2023
Polévka z pečené červené řepy s brusinkami a aceto balsamico Lamart.cz

Polévka z pečené červené řepy s brusinkami je skvělým tipem na nevšední zdravou večeři, která jistě zachutná celé rodině. Její příprava je navíc snadná a rychlá.

Recept polévka z pečené červené řepy s brusinkami a aceto balsamico vás vyjde na 19 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 76 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 76 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1
    Červenou řepu velikosti tenisového míčku omyjeme, dáme na pekáč a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C na 50 minut.
  • 2
    Po upečení řepu zchladíme a oloupeme, poté nakrájíme na menší kousky.
  • 3
    V rendlíku rozehřejeme máslo, olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou jen zesklovatíme. Přidáme aceto balsamico, cukr a necháme zkaramelizovat.
  • 4
    Přidáme nakrájenou řepu, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme 10 minut.
  • 5
    Poté nalijeme do mixéru nebo rozmixujeme tyčovým mixérem na krémovou polévku. Dle potřeby dochutíme solí, případně cukrem.
  • 6

    Podáváme ozdobené brusinkovým kompotem, smetanou a olivovým olejem.

Zajímavé tipy
  • Pečená řepa dodá polévce výraznější chuť.
  • Řepu před pečením nikdy neloupejte, ztratila by barvu i chuť.
  • V průběhu pečení do řepy nepíchejte.
  • Nepoužívejte řepu, která je větší než tenisový míček, taková má v sobě hodně vody a málo chuti.
  • Tmavé aceto balsamico můžete nahradit červeným vinným octem.
  • Kompotované brusinky lze nahradit čerstvými nebo sušenými.

Líbil se vám recept Polévka z pečené červené řepy s brusinkami a aceto balsamico? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.