Buchta z červené řepy

Čas přípravy: 2 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 136 Kč
Redakce Kupi.cz
25. ledna 2023
Dva kousky buchty z červené řepy, polité čokoládovou polevou, servírované na bílém talíři. Lamart.cz

Buchta z červené řepy je úžasně vláčná a díky svým pestrým barvám vás zaujme jistě už na první pohled. V červené řepě je obsažen dostatek cukru, proto se na přípravu těchto sladkých pokrmů skvěle hodí. Příprava je lehce časově náročnější, výsledná chuť buchty za to však stojí.

Recept buchta z červené řepy vás vyjde na 34 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 136 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 136 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Červenou řepu oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle.

  • 2

    V míse vyšlehejte vejce s cukrem, až vznikne bělavá směs, a postupně přidávejte rozpuštěné máslo a mouku, až se vše spojí. Poté do směsi přidejte nastrouhanou řepu, nasekané ořechy, rozinky, prášek do pečiva a důkladně vše promíchejte.

  • 3

    Nalijte do máslem vymazané formy a dejte péct do rozehřáté trouby na 160 °C asi hodinu dozlatova. Upečenou buchtu po vyndání z trouby nechte zchladnout a pocukrujte.

  • 4

    Smetanu přiveďte k varu a stáhněte ze sporáku, přidejte nastrouhanou čokoládu s vyšším obsahem kakaa, překryjte pokličkou a nechte rozpustit. Nakonec rozmíchejte na krém a nechte zchladnout do pokojové teploty.

  • 5

    Čokoládovou polevou pokryjte upečenou, zchladlou buchtu a po cca 10 minutách můžete podávat.

Zajímavé tipy

Buchtu můžete podávat i bez čokoládové polevy, jen lehce pocukrovanou.

Líbil se vám recept Buchta z červené řepy? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.