Buchta z červené řepy

Časová náročnost: 2 hod
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
Dva kousky buchty z červené řepy, polité čokoládovou polevou, servírované na bílém talíři. Lamart.cz

Buchta z červené řepy je úžasně vláčná a díky svým pestrým barvám vás zaujme jistě už na první pohled. V červené řepě je obsažen dostatek cukru, proto se na přípravu těchto sladkých pokrmů skvěle hodí. Příprava je lehce časově náročnější, výsledná chuť buchty za to však stojí.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Červenou řepu oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle.

  • 2

    V míse vyšlehejte vejce s cukrem, až vznikne bělavá směs, a postupně přidávejte rozpuštěné máslo a mouku, až se vše spojí. Poté do směsi přidejte nastrouhanou řepu, nasekané ořechy, rozinky, prášek do pečiva a důkladně vše promíchejte.

  • 3

    Nalijte do máslem vymazané formy a dejte péct do rozehřáté trouby na 160 °C asi hodinu dozlatova. Upečenou buchtu po vyndání z trouby nechte zchladnout a pocukrujte.

  • 4

    Smetanu přiveďte k varu a stáhněte ze sporáku, přidejte nastrouhanou čokoládu s vyšším obsahem kakaa, překryjte pokličkou a nechte rozpustit. Nakonec rozmíchejte na krém a nechte zchladnout do pokojové teploty.

  • 5

    Čokoládovou polevou pokryjte upečenou, zchladlou buchtu a po cca 10 minutách můžete podávat.

Tip

Buchtu můžete podávat i bez čokoládové polevy, jen lehce pocukrovanou.

Líbil se vám recept Buchta z červené řepy? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.