Borůvkový koláč

Čas přípravy: 1 hod 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 256 Kč
Redakce Kupi.cz
16. června 2023
Tři kousky borůvkového koláče, servírované na bílém talíři Lamart.cz

Borůvkový koláč je fantasticky jednoduchý moučník, který si zamilujte na první ochutnání. Těsto je po upečení velmi vláčné a krásně voňavé. Skvěle se hodí jen tak ke kávě i jako pohoštění pro návštěvy.

Recept borůvkový koláč vás vyjde na 32 Kč za 1 porci. 8 porcí připravíte za 256 Kč.

Ingredience

Těsto

Náplň

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 256 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

Těsto

  • 1

    Do ohřáté poloviny vlažného mléka přidejte dvě lžičky cukru, nadrobte droždí a přidejte dvě lžíce mouky. Vše společně promíchejte. Kvásek přikryjte a nechte v teple vykynout.

  • 2

    Obě mouky smíchejte dohromady, přidejte špetku soli, zbylé mléko, žloutky ze dvou vajec, rozpuštěné máslo, sádlo a vykynutý kvásek. Těsto důkladně propracujte a nechte vykynout.

  • 3

    Plech vyložte pečicím papírem, který lehce pomažte tukem. Na plech vyklopte těsto a postupně prsty vytahujte k okraji plechu. Okraje nechte vyšší, aby vám nevytekla náplň.

Náplň

  • 1

    Na náplň smíchejte tvaroh se žloutkem, přidejte cukr, vanilkový pudink, rozpuštěné máslo a citronovou kůru. Vše důkladně vyšlehejte šlehačem.

  • 2

    Náplň rozprostřete na těsto a ozdobte borůvkami. Okraje potřete rozšlehaným bílkem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.

  • 3

    Před servírováním posypejte moučkovým cukrem.

Zajímavé tipy

Místo borůvek můžete použít také maliny nebo jahody.

Líbil se vám recept Borůvkový koláč? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.