1/0
Srnčí hřbet je lahůdka, která vyniká svou jemnou chutí a šťavnatostí. Peče se na slanině, dochucený divokým kořením, a podává se s lahodnou omáčkou z brusinkového džemu, červeného vína a vývaru. Tento recept je ideální pro slavnostní příležitosti i pro milovníky zvěřiny. Pojďme na to!
Odblaněný a očištěný srnčí hřbet prošpikujte slaninou.
Pokapejte rozpuštěným máslem a nechte 2 dny uležet.
Potom jej osolte a posypte divokým kořením.
V kastrolku rozehřejte olej a srnčí hřbet zprudka opečte z každé strany.
Pak mírně podlijte vývarem, vložte do trouby a pečte při 200 °C asi 50 minut.
Během pečení polévejte maso vypečenou šťávou, obracejte a podle potřeby podlévejte vývarem.
Měkké maso vyjměte, vykostěte a nakrájejte na porce.
Maso uložte na teplé místo.
Vypečenou šťávu přelijte do kastrolu, přidejte k ní brusinkový džem (nebo kompot), víno a cukr.
Vše promíchejte a 5 minut povařte.
Maso urovnejte na teplou mísu, přelijte brusinkami a podávejte.
Líbil se vám recept Srnčí hřbet? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.