Srnčí hřbet

Čas přípravy: 2 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 108 Kč
Redakce Kupi.cz
3. dubna
Nakrájený srnčí hřbet s brusinkovým přelivem servírovaný na tmavém talířku, šedé, mramorové pozadí, miska s brusinkovou omáčkou a miska s bylinkami, pohled shora Ilustrační foto: hlphoto / Shutterstock.com

Srnčí hřbet je lahůdka, která vyniká svou jemnou chutí a šťavnatostí. Peče se na slanině, dochucený divokým kořením, a podává se s lahodnou omáčkou z brusinkového džemu, červeného vína a vývaru. Tento recept je ideální pro slavnostní příležitosti i pro milovníky zvěřiny. Pojďme na to!

Recept srnčí hřbet vás vyjde na 18 Kč za 1 porci. 6 porcí připravíte za 108 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 108 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Odblaněný a očištěný srnčí hřbet prošpikujte slaninou.

  • 2

    Pokapejte rozpuštěným máslem a nechte 2 dny uležet.

  • 3

    Potom jej osolte a posypte divokým kořením.

  • 4

    V kastrolku rozehřejte olej a srnčí hřbet zprudka opečte z každé strany.

  • 5

    Pak mírně podlijte vývarem, vložte do trouby a pečte při 200 °C asi 50 minut.

  • 6

    Během pečení polévejte maso vypečenou šťávou, obracejte a podle potřeby podlévejte vývarem.

  • 7

    Měkké maso vyjměte, vykostěte a nakrájejte na porce.

  • 8

    Maso uložte na teplé místo.

  • 9

    Vypečenou šťávu přelijte do kastrolu, přidejte k ní brusinkový džem (nebo kompot), víno a cukr.

  • 10

    Vše promíchejte a 5 minut povařte.

  • 11

    Maso urovnejte na teplou mísu, přelijte brusinkami a podávejte.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Srnčí hřbet? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.