1/0
Toto je jídlo, které přesně vystihuje podzimní atmosféru. Jemné a lahodné jelení maso v bohaté omáčce a s vůní, která vám naplní domov teplem. Jelení guláš na víně je klasikou, která vyžaduje pomalou přípravu, trochu lásky a respektu. A pokud máte chuť na něco opravdu speciálního, zvěřinová sezóna je právě v plném proudu, takže směle do vaření!
Nakrájejte maso na větší kostky a smíchejte s tymiánem, jalovcem, bobkovým listem, paprikou, feferonkou a kmínem. Nechte přes noc v lednici.
Opečte cibuli na sádle dozlatova, přidejte česnek a maso s kořením. Orestujte.
Osolte, opepřete, zalijte vínem, přiklopte a pomalu duste asi dvě hodiny, dokud maso nezměkne.
Přidejte brusinky a nechte ještě dvacet minut probublávat.
Podávejte horké s houskovým knedlíkem nebo chlebem, posypané čerstvým tymiánem.
Líbil se vám recept Jelení guláš na víně s brusinkami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.