Jelení guláš na víně s brusinkami

Čas přípravy: 3 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 72 Kč
Redakce Kupi.cz
4. listopadu

Toto je jídlo, které přesně vystihuje podzimní atmosféru. Jemné a lahodné jelení maso v bohaté omáčce a s vůní, která vám naplní domov teplem. Jelení guláš na víně je klasikou, která vyžaduje pomalou přípravu, trochu lásky a respektu. A pokud máte chuť na něco opravdu speciálního, zvěřinová sezóna je právě v plném proudu, takže směle do vaření!

Recept jelení guláš na víně s brusinkami vás vyjde na 18 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 72 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 72 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Nakrájejte maso na větší kostky a smíchejte s tymiánem, jalovcem, bobkovým listem, paprikou, feferonkou a kmínem. Nechte přes noc v lednici.

  • 2

    Opečte cibuli na sádle dozlatova, přidejte česnek a maso s kořením. Orestujte.

  • 3

    Osolte, opepřete, zalijte vínem, přiklopte a pomalu duste asi dvě hodiny, dokud maso nezměkne.

  • 4

    Přidejte brusinky a nechte ještě dvacet minut probublávat.

  • 5

    Podávejte horké s houskovým knedlíkem nebo chlebem, posypané čerstvým tymiánem.

Zajímavé tipy
  • Pomalé vaření je klíčem. Čím více času guláši věnujete, tím lepší bude jeho chuť.
  • Přidáním kvalitního červeného vína můžete zesílit chuť masa.
  • Nikdy nevynechávejte brusinky, dodají guláši jemnost a unikátní chuť.
  • Pro další rozměr chuti zkuste přidat kousek hořké čokolády těsně před koncem vaření.
  • Vyzkoušejte také srnčí guláš podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Jelení guláš na víně s brusinkami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.