Kančí se šípkovou omáčkou a bramborovými noky

Čas přípravy: 2 hod 30 min
Obtížnost: Náročný
Cena: 68 Kč
Redakce Kupi.cz
3. dubna
Kančí se šípkovou omáčkou a bramborovými noky, servírované s červeným zelím a větvičkou tymiánu, na černé, kulaté pánvi. Ilustrační foto: Juefrateam / Shutterstock.com

Pojďte si s námi připravit luxusní kančí se šípkovou omáčkou a bramborovými noky, které se perfektně hodí pro jakoukoliv sváteční příležitost, nebo jen tak k nedělnímu obědu. Na přípravu je tento pokrm dost časově náročný, ale za ten výsledek to opravdu stojí. Věříme, že i přesto si recept zamilujete a budete se k němu rádi vracet.

Recept kančí se šípkovou omáčkou a bramborovými noky vás vyjde na 17 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 68 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 68 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Na sádle orestujte cibuli a nastrouhanou kořenovou zeleninu - mrkev, petržel celer, vše ve stejném poměru.

  • 2

    Přidejte nakrájenou kančí plec, dále 2 lžičky rajčatového protlaku, 2 lžíce švestkových povidel, osolte, opepřete a zalijte suchým červeným vínem, které necháte odpařit.

  • 3

    Dále přidejte 3 bobkové listy, 4 kuličky nového koření a pepře a pár větviček tymiánu.

  • 4

    Zalijte vývarem (zvěřinový, případně zeleninový, všechno lepší než voda) a nechte táhnout asi 2 hodiny.

  • 5

    Na noky si uvařte a oloupejte brambory, nastrouhejte, přidejte vejce, hladkou mouku, sůl a vypracujte hladké těsto, z kterého uděláte noky.

  • 6

    Vařte v osolené vodě asi 5 - 6 minut, můžete je potom ještě rychle opéct na pánvi a přidat petrželku.

  • 7

    Když je maso měkké, dejte ho bokem, omáčku dodělejte přidáním šípkové zavařeniny.

  • 8

    Krátce provařte a přeceďte na maso a nechte ještě chvilku zredukovat.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Kančí se šípkovou omáčkou a bramborovými noky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.