1/0
Pojďte si s námi připravit luxusní kančí se šípkovou omáčkou a bramborovými noky, které se perfektně hodí pro jakoukoliv sváteční příležitost, nebo jen tak k nedělnímu obědu. Na přípravu je tento pokrm dost časově náročný, ale za ten výsledek to opravdu stojí. Věříme, že i přesto si recept zamilujete a budete se k němu rádi vracet.
Na sádle orestujte cibuli a nastrouhanou kořenovou zeleninu - mrkev, petržel celer, vše ve stejném poměru.
Přidejte nakrájenou kančí plec, dále 2 lžičky rajčatového protlaku, 2 lžíce švestkových povidel, osolte, opepřete a zalijte suchým červeným vínem, které necháte odpařit.
Dále přidejte 3 bobkové listy, 4 kuličky nového koření a pepře a pár větviček tymiánu.
Zalijte vývarem (zvěřinový, případně zeleninový, všechno lepší než voda) a nechte táhnout asi 2 hodiny.
Na noky si uvařte a oloupejte brambory, nastrouhejte, přidejte vejce, hladkou mouku, sůl a vypracujte hladké těsto, z kterého uděláte noky.
Vařte v osolené vodě asi 5 - 6 minut, můžete je potom ještě rychle opéct na pánvi a přidat petrželku.
Když je maso měkké, dejte ho bokem, omáčku dodělejte přidáním šípkové zavařeniny.
Krátce provařte a přeceďte na maso a nechte ještě chvilku zredukovat.
Líbil se vám recept Kančí se šípkovou omáčkou a bramborovými noky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.