1/0
Podzim přináší barvy a nové chutě. Vyzkoušejte sladké kaki s mozzarellou ve svěžím caprese s balsamico krémem a křupavým sezamem. Tento pokrm je jednoduchý na přípravu a má neuvěřitelně efektní vzhled. Budete mít pocit jako v restauraci, i když si jej připravíte během pár minut doma.
Kaki opláchněte, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Pokud je slupka tvrdší, opatrně ji oloupejte, ale není to nutné.
Mozzarellu slijte a také nakrájejte na plátky stejně tlusté jako kaki.
Na talíři vytvořte střídavý kruh z plátků kaki a mozzarelly tak, aby se částečně překrývaly.
Kousky pokapejte olivovým olejem a následně balzamikovým krémem pro intenzivnější chuť.
Povrch posypte černým sezamem pro křupavost a lehce oříškovou chuť.
Ozdobte čerstvou bazalkou a zlehka osolte mořskou solí.
Nechte pokrm pár minut odstát při pokojové teplotě, aby se chutě propojily, a podávejte.
Líbil se vám recept Caprese z kaki a mozzarelly? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.