Käsespätzle

Čas přípravy: 25 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
11. června
käsespätzle zdobené čersvými bylinkami a smaženou cibulí servírované na černé kulaté pánvi Ilustrační foto: Anastasia Kamysheva / Shutterstock.com

Käsespätzle je vynikající pokrm, který je neodmyslitelnou součástí rakouských sjezdovek. Jedná se o jemné těstoviny s lahodným sýrem a s dokřupava osmaženou cibulkou. Na přípravu jsou velmi jednoduché, takže si s nimi zajisté poradí i začínající kuchaři. Tak na nic nečekejte a pusťte se s námi do přípravy.

Recept

  • 1

    Nejdříve si připravíme cibuli. Rozkrojíme ji napůl, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a přidáme k němu máslo.

  • 3

    Jakmile se máslo rozpustí, přidáme nakrájenou cibuli a na středním plameni ji restujeme přibližně 5 minut, dokud nezprůhlední a nezačne zlátnout.

  • 4

    Poté do pánve přidáme hotové spätzle, rovnoměrně je rozprostřeme a zasypeme strouhaným sýrem. Pomocí vařečky jemně promícháme, aby se sýr začal rozpouštět a krásně obalil těstoviny.

  • 5

    Přidáme zakysanou smetanu a znovu promícháme. Dochutíme špetkou soli, pepře a muškátového oříšku.

  • 6

    Pánev přikryjeme pokličkou a necháme na mírném plameni asi 5 minut, aby se všechny chutě propojily a pokrm získal krémovou konzistenci. Mezitím si připravíme bylinky – opláchneme je, osušíme a nasekáme nadrobno.

  • 7

    Hotové Käsespätzle posypeme nasekanými bylinkami a můžeme podávat.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Käsespätzle? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.