1/0
Tento recept propojuje jemnost jarního chřestu s plnou chutí letních rajčat, a výsledkem je pokrm, který potěší nejen chuťové buňky, ale i oko. Připravte se na jedinečný zážitek, který v sobě nese lehkost a svěžest letní sezóny!
Všechny suroviny na pesto dejte do nádoby vhodné pro tyčový mixér. Mixujte do hrubší konzistence.
Odřízněte dřevnaté konce zeleného chřestu. Spodní část stonků oloupejte. Chřest krátce povařte (blanšírujte) v osolené vroucí vodě.
V misce smíchejte cukr, olivový olej a citronovou šťávu. Metličkou vše důkladně promíchejte. Spodní části chřestu nakrájejte na tenké plátky, hlavičky rozřízněte podélně.
Vše přidejte do připraveného pesta.
Červená a žlutá cherry rajčátka vložte na 10 sekund do vroucí vody. Ihned je zchlaďte v ledové vodě a opatrně oloupejte.
Rajčata položte na pečicí papír na rošt sušičky. Sušte přibližně 4 hodiny, dokud lehce nezvadnou.
Burratu rozkrojte napůl. Osolte, opepřete čerstvě mletým černým pepřem a zakápněte olivovým olejem.
Líbil se vám recept Marinovaný chřest s burratou a rajčatovým pestem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.