Red velvet crinkles

Čas přípravy: 2 hod 15 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 60 Kč
Redakce Kupi.cz
30. ledna
Rozpraskané červené sušenky red velvet crinkles na bílé podložce Ilustrační foto: iuliia_n / Shutterstock.com

Udělejte si pěkně sladkého Valentýna! Červená barva k tomuto svátku neodmyslitelně patří, proč tedy nezkusit popraskané sušenky red velvet crinkles? Jejich příprava je snadná, s kuchyňským robotem vám navíc půjde práce ještě lépe od ruky. U red velvet crinkles platí jedno důležité pravidlo – čím více cukru, tím lépe. Sušenky jsou pak neodolatelné i na pohled.

Recept red velvet crinkles vás vyjde na 1 Kč za 1 porci. 60 porcí připravíte za 60 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Tesco za 60 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, kakao a červené barvivo.

  • 2

    Rozpustíme si máslo. Do mísy kuchyňského robota nasypeme třtinový cukr a pomalu k němu přiléváme rozpuštěné máslo. Šleháme asi 15 minut. Jakmile vznikne pěna, přidáme celé vejce a šleháme dalších 5 minut.

  • 3

    Poté na mixéru snížíme otáčky a po lžičkách do směsi přidáváme mascarpone. Jakmile máme zašlehané celé mascarpone, zvýšíme otáčky, aby se směs důkladně promíchala. Poté otáčky opět snížíme a vmícháme připravenou moučnou směs. Hotové těsto vložíme minimálně na hodinu do lednice.

  • 4

    Ze ztuhlého těsta vytvarujeme stejně velké kuličky (z dávky vytvoříme cca 60 kuliček). Pořádně je obalíme v moučkovém cukru. Cukr neoklepáváme – chceme co nejvyšší vrstvu. Pocukrované kuličky naskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Mezi kuličkami necháme rozestup cca 2 cm, aby se k sobě nepřilepily.

  • 5

    Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 15 minut.

  • 6

    Upečené sušenky vyndáme z trouby a necháme ještě 10 minut dojít na plechu. Poté je z plechu sundáme a dáme vychladnout na mřížku.

Zajímavé tipy
  • Těsto na sušenky můžete nechat odležet v lednici i přes noc.
  • Místo potravinářského barviva můžete sušenky zkusit obarvit práškem z lyofilizovaných malin.
  • Vyzkoušejte také valentýnské muffiny nebo skořicová srdíčka.

Líbil se vám recept Red velvet crinkles? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.