1/0
Neznámý francouzský koláč, který vznikl neuvěřitelnou náhodou. Skládá se z řídkého těsta a opravdu jemně nakrájených jablek. Jde o dezert, ve kterém jablka doslova splynou s těstem a promění se v delikátní dezert. Neviditelný jablečný koláč je lehký, jemný a díky opravdu tenkým plátkům jablek má jedinečnou texturu, která oslní každého, kdo jej ochutná!
Rozpalte troubu na 190 °C (170 °C horkovzdušná) a vyložte formu na srnčí hřbet (9 × 23 cm) pečicím papírem.
Vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny, pak přidejte mouku a sůl. Vmíchejte mléko, rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt. Vytvořte hladkou směs.
Jablka oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte je na tenké plátky pomocí mandolíny (1 mm).
Smíchejte jablka s polovinou těsta, tak aby se jablka vše smísila rovnoměrně. Do formy nalijte tenkou vrstvu zbývajícího těsta.
Skládejte jablka po vrstvách a zalévejte je další částí těsta, dokud nespotřebujete vše. Na konci by měl být povrch jemně překrytý tenkou vrstvou těsta.
Pečte 65-75 minut, dokud vrch nezezlátne. Nechte vychladnout ve formě alespoň 2 hodiny.
Líbil se vám recept Neviditelný jablečný koláč? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.