1/0
Meloun není určen jen jako sladká pochoutka, ale také může být základní surovinou pro osvěžující a kreativní pokrmy. Pokud už máte dost tradičních salátů a láká vás něco, co připomíná kulinářský zážitek z luxusní restaurace, ale je snadné na přípravu, tento recept vás určitě nadchne. Sladkost melounu, slaná chuť fety a křupavý salát je přesně to kombo, které osvěží v horkých letních dnech.
Připravte si meloun. Odkrojte čtyři ploché obdélníkové plátky vysoké asi 2 cm z dužiny, které poslouží jako základ i vršek sendviče. V případě potřeby odstraňte semínka.
Sýr feta nakrájejte na plátky silné asi půl centimetru, aby vytvořily souvislou vrstvu, držící dobře mezi melounem.
Ledový salát opláchněte, osušte a natrhejte na menší kousky, aby pokryl vrstvu sýra.
Nakládané okurky nakrájejte na tenké plátky nebo proužky a přidejte je na vrstvu sýra pod salát pro rovnoměrné rozložení chutě.
Položte dva melounové plátky na talíř jako základ. Na ně naskládejte plátky feta sýra, nakládané okurky a nakonec listy ledového salátu. Přikryjte druhým plátkem melounu.
Hotový sendvič jemně přelijte balzamikovým octem a nechte chvilku odležet, aby se chutě do sebe propojily.
Podávejte ihned, dokud je meloun svěží a sýr pevný.
Líbil se vám recept Melounový sendvič s fetou a salátem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.