1/0
Pečené cibule plněné mletým krůtím masem, bylinkami a krémovým sýrem vás nadchnou svou jednoduchostí i lahodnou chutí. Skvělá volba pro večeři i slavnostní stůl. Vyzkoušejte tento snadný recept a překvapte své blízké originálním jídlem.
Oloupejte cibule a odřízněte jejich horní části tak, aby vznikla dutina vhodná k plnění a zároveň cibule zůstaly stabilní. Pomocí nože vydlabejte vnitřky tak, aby zůstaly 2–3 vrstvy.
Vydlabanou cibuli nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozehřejte olivový olej a cibuli na něm opékejte, dokud nebude sklovitá. Přidejte lístky tymiánu a krátce je orestujte, aby se uvolnila jejich vůně.
Do pánve přidejte mleté maso a restujte asi 3 minuty, dokud se maso důkladně nepropeče. Osolte, opepřete a směs přendejte do větší mísy.
Nastrouhejte sýr nahrubo a smíchejte ho s vejci. Přidejte smetanu a nasekanou petrželku. Promíchejte a nakonec přidejte vychladlou směs masa s cibulí. Vše důkladně spojte.
Hotovou směsí naplňte připravené cibule. Nahoru nasaďte odříznuté vršky jako kloboučky.
Zapékací mísu vyložte pečicím papírem nebo potřete olivovým olejem. Vložte naplněné cibule, přiklopte poklicí a pečte v troubě předehřáté na 160 °C zhruba 40 minut.
Po 40 minutách sejměte poklici, cibule zakápněte olivovým olejem a dopečte je dalších 20 minut při 200 °C, dokud nezezlátnou.
Líbil se vám recept Plněné cibule mletým masem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.