1/0
Upečte si s námi luxusní kachní stehna na medu, se zelím a bramborovým knedlíkem, na kterých si zaručeně pochutnáte. Příprava je časově náročnější, ale nebojte, výsledek za to rozhodně stojí. Věříme, že až si tento recept vyzkoušíte, budete se k němu rádi vracet.
Z oleje, grilovacího koření, sladké papriky, sójové omáčky, česneku a medu si připravte marinádu.
Kachní stehna očistěte, omyjte a potřete marinádou. A zbytek marinády na ně vylijte.
Nechte marinovat přes noc a nebo aspoň dvě hodiny.
Kysané zelí vymačkejte, překrájejte a dejte ho na dno pekáčku.
Na zelí položte marinovaná stehna, lehce podlijte vodou a pečte přikryté na 120 - 150 °C asi 5 hodin. Zelí chytne od marinády pěknou barvu a dobrou chuť.
Po pěti hodinách odkryjte a zvyšte na 170 °C a dopékejte dokřupava.
Zelí vyndejte z výpeku a podle sebe dohustěte šťávu.
Stehna podávejte s bramborovým knedlíkem.
Líbil se vám recept Kachní stehna na medu, se zelím a bramborovým knedlíkem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.