Kuřecí prsa s hráškovým pyré

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 56 Kč
Redakce Kupi.cz
6. května
Kuřecí prsa s hráškovým pyré, ozdobené lístky máty a plátkem citrónu, servírované v hlubším béžovém talíři. Kupi.cz

Hráškové pyré provoněné mátou je oblíbeným britským doplňkem k jídlům z jehněčího. My ho zkusíme ve spojení s kuřecím masem. Tajemstvím šťavnatého masa je jeho rychlé opečení a dopékání v troubě. Zatímco maso čeká v troubě, připravíme pyré z hrášku. Během chvilky tak můžete mít na stole lahodný a vydatný pokrm, který si můžete užít se svou rodinou.

Recept kuřecí prsa s hráškovým pyré vás vyjde na 14 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 56 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 56 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Rozehřejte troubu na 180 °C. Omyjte a osušte kuřecí prsa, poté je osolte a opepřete. Na pánvi vhodné pro troubu rozehřejte olej a zprudka opékejte maso po dobu 2 až 3 minut z každé strany. Poté pánev s masem přesuňte do trouby a pečte 10 minut.


  • 2

    Mezitím začněte s přípravou hráškového pyré. Vsypte hrášek do většího hrnce, přilijte vodu, osolte a přiveďte k varu. Vařte na středním stupni 3 až 5 minut do měkka. Zároveň zahřejte mléko, aby bylo vlažné.


  • 3

    Sceďte uvařený hrášek a přidejte k němu natrhanou mátu a vlažné mléko. Vše rozmixujte do hladkého pyré. Přidejte sůl a pepř podle chuti.


  • 4

    Jakmile jsou kuřecí prsa upečené, nechte je 2 minuty odpočnout, poté nakrájejte na plátky. Podávejte společně s hráškovým pyré.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Kuřecí prsa s hráškovým pyré? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.