1/0
Hráškové pyré provoněné mátou je oblíbeným britským doplňkem k jídlům z jehněčího. My ho zkusíme ve spojení s kuřecím masem. Tajemstvím šťavnatého masa je jeho rychlé opečení a dopékání v troubě. Zatímco maso čeká v troubě, připravíme pyré z hrášku. Během chvilky tak můžete mít na stole lahodný a vydatný pokrm, který si můžete užít se svou rodinou.
Rozehřejte troubu na 180 °C. Omyjte a osušte kuřecí prsa, poté je osolte a opepřete. Na pánvi vhodné pro troubu rozehřejte olej a zprudka opékejte maso po dobu 2 až 3 minut z každé strany. Poté pánev s masem přesuňte do trouby a pečte 10 minut.
Mezitím začněte s přípravou hráškového pyré. Vsypte hrášek do většího hrnce, přilijte vodu, osolte a přiveďte k varu. Vařte na středním stupni 3 až 5 minut do měkka. Zároveň zahřejte mléko, aby bylo vlažné.
Sceďte uvařený hrášek a přidejte k němu natrhanou mátu a vlažné mléko. Vše rozmixujte do hladkého pyré. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
Jakmile jsou kuřecí prsa upečené, nechte je 2 minuty odpočnout, poté nakrájejte na plátky. Podávejte společně s hráškovým pyré.
Líbil se vám recept Kuřecí prsa s hráškovým pyré? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.