Avokádová topinka s chřestem

Čas přípravy: 25 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 96 Kč
Redakce Kupi.cz
7. května
Avokádová topinka s chřestem a vajíčkem, zdobená čerstvými bylinkami servírovaná na bílém talíři Ilustrační foto: Anna Shepulova / Shutterstock.com

Křupavá topinka s jemnou avokádovou pomazánkou, chřestem a dokonale smaženým vejcem je lahodná kombinace, která potěší každého gurmána. Rychlý a jednoduchý recept, se kterým snadno zazáříte – pusťte se do toho!

Recept avokádová topinka s chřestem vás vyjde na 48 Kč za 1 porci. 2 porce připravíte za 96 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 96 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Plátky chleba opečte nasucho na pánvi nebo v toustovači, dokud nezískají zlatavou barvu a křupavý povrch.

  • 2

    Avokádo rozkrojte napůl, odstraňte pecku a dužinu dejte do misky. Pokapejte ji citronovou šťávou, dochuťte solí a pepřem a pomocí vidličky rozmačkejte na jemnou pomazánku.

  • 3

    Chřest omyjte a ulomte tvrdé konce. Na rozpálené pánvi s trochou olivového oleje ho opékejte asi 3–4 minuty, aby zůstal svěží a lehce křupavý.

  • 4

    Na jiné pánvi rozpusťte máslo a osmažte vejce tak, aby žloutek zůstal tekutý.

  • 5

    Na každý opečený chléb rozetřete avokádovou pomazánku. Na ni položte připravený chřest a nakonec přidejte smažené vejce.

  • 6

    Pokrm podávejte ihned, abyste si ho mohli vychutnat v plné čerstvosti a chuti.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Avokádová topinka s chřestem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.