1/0
Křupavá topinka s jemnou avokádovou pomazánkou, chřestem a dokonale smaženým vejcem je lahodná kombinace, která potěší každého gurmána. Rychlý a jednoduchý recept, se kterým snadno zazáříte – pusťte se do toho!
Plátky chleba opečte nasucho na pánvi nebo v toustovači, dokud nezískají zlatavou barvu a křupavý povrch.
Avokádo rozkrojte napůl, odstraňte pecku a dužinu dejte do misky. Pokapejte ji citronovou šťávou, dochuťte solí a pepřem a pomocí vidličky rozmačkejte na jemnou pomazánku.
Chřest omyjte a ulomte tvrdé konce. Na rozpálené pánvi s trochou olivového oleje ho opékejte asi 3–4 minuty, aby zůstal svěží a lehce křupavý.
Na jiné pánvi rozpusťte máslo a osmažte vejce tak, aby žloutek zůstal tekutý.
Na každý opečený chléb rozetřete avokádovou pomazánku. Na ni položte připravený chřest a nakonec přidejte smažené vejce.
Pokrm podávejte ihned, abyste si ho mohli vychutnat v plné čerstvosti a chuti.
Líbil se vám recept Avokádová topinka s chřestem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.