Smažené bezové květy – Kosmatice

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
4. června
Kosmatice na zdobeném talířku položeném na krajkovém prostírání. Ilustrační foto: Madeleine Steinbach / Shutterstock.com

Smažené bezové květy, nebo také kosmatice, jsou lahůdkou, která může velmi mile překvapit. Pokud si chcete vychutnat chuť jara, zkuste si připravit tyto přírodní řízečky! Můžete je upravit na slano i na sladko a jedná se o pokrm, který zvládne připravit každý. Potřebujete jen několik málo surovin a trochu času na smažení.

Recept

  • 1

    Nejprve si připravte těstíčko podobné tomu, které znáte z palačinek. Smíchejte veškeré ingredience do hladké hmoty.

  • 2

    Namočte květy černého bezu do připraveného těsta.

  • 3

    Rozpalte pánev a na rozehřátém oleji smažte květy stopkou nahoru. Jakmile spodní strana zezlátne, stopku odstřihněte, obraťte květ a smažte i druhou stranu.

Zajímavé tipy
  • Sladké kosmatice skvěle ladí se zmrzlinou – obalené ve skořicovém cukru.
  • Slané kosmatice si oblíbíte například s bramborovou kaší.
  • Vyzkoušejte také bezový sirup z květů podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Smažené bezové květy – Kosmatice? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.