1/0
Ředkvičky nejsou jen ideální pro rychlou svačinku, ale skvěle poslouží i při přípravě neobvyklé, ale chutné polévky. Nádech netradičnosti překvapí vaše strávníky a přinese příjemné obohacení vašeho stolu.
Na másle osmahněte pokrájenou šalotku a postupně přilijte zeleninový vývar. Když začne vývar vařit, přidejte na větší kousky nakrájené brambory a vařte do měkka.
Uvařené brambory vyndejte a rozmixujte je společně s pokrájenými ředkvičkami, česnekem, solí a pepřem na jemné pyré.
Pyré vlijte do vývaru spolu se smetanou a ještě chvíli provařte. Na závěr polévku ozdobte nasekanými bylinkami.
Kdo má rád maso, může přidat kousky klobásky pro zvýraznění chuti.
Líbil se vám recept Jarní ředkvičková polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.