1/0
Krémová a jemná rajčatová polévka s mascarpone je jídlo, které si okamžitě oblíbíte. Je ideální na rychlý oběd nebo večeři, kdy chcete něco chutného a s nádechem Itálie. Rajčatová polévka s mascarpone přináší bohatou chuť, kterou snadno vytvoříte z několika málo ingrediencí. Mascarpone je tajnou přísadou, která z této polévky udělá nezapomenutelný zážitek.
Na středním plameni rozehřejte v hlubokém hrnci olivový olej a orestujte najemno nakrájenou cibuli, dokud nezíská zlatavou barvu a nezměkne, asi 4 minuty.
Přidejte prolisovaný česnek a míchejte půl minuty, aby se rozvoněl, ale nezhořkl.
Přidejte nakrájená rajčata nebo konzervovaná rajčata do hrnce, přisypte cukr a bazalku, a dobře promíchejte. Nechte je společně povařit několik minut.
Vlije vývar, přiveďte k varu a poté snižte plamen. Vařte asi 15 minut, dokud rajčata nezměknou a všechny chutě se nepropojí.
Polévku sundejte z plotny a opatrně rozmixujte tyčovým mixérem do hladka. Pokud preferujete jemnější texturu, přeceďte ji přes sítko.
Vmíchejte mascarpone a znovu krátce zahřejte, ale nevařte. Osolte a opepřete podle chuti.
Podávejte horké, ozdobené lístky čerstvé bazalky nebo hoblinkami parmazánu.
Líbil se vám recept Rajčatová polévka s mascarpone? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.