1/0
Studená okurková polévka je ideálním osvěžením na horké letní dny. Její příprava je velmi rychlá a snadná a v případě, že použijete okurky vypěstované na zahrádce, získáte i skvělé jídlo v biokvalitě.
Okurky oloupejte, podélně rozkrojte a vydlabejte semínka.
Poté je nakrájejte na kousky a vložte do mixéru.
Přidejte česnek, polovičku kopru, zakysanou smetanu, olivový olej, osolte a opepřete.
Vše společně promixujte.
Přidejte zeleninový vývar a ještě jednou promixujte do hladka.
Polévku nalijte do vhodné nádoby a nejméně na 2 hodiny uložte do ledničky.
Podávejte s opečenou bagetkou a zdobte natrhaným koprem a pár kapkami olivového oleje.
Líbil se vám recept Okurková polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.