Jahody v marcipánovém kabátku s čokoládou

Čas přípravy: 40 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 42 Kč
Redakce Kupi.cz
16. června

Připravte si sladkou lahůdku jako ze špičkové cukrárny s jednoduchým dezertem: jahodami v marcipánovém kabátku pokryté čokoládou. Tento rychlý recept je ideální na různé oslavy, ale také jako sladká tečka po romantické večeři. Stačí několik základních surovin a pár minut času k dosažení úžasného výsledku, který vás i vaše hosty nadchne.

Recept jahody v marcipánovém kabátku s čokoládou vás vyjde na 7 Kč za 1 porci. 6 porcí připravíte za 42 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 42 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Omyjte jahody, důkladně osušte a odstraňte zelené stopky, aby byly úplně suché. Marcipán rozdělte na šest rovnoměrných kousků.

  • 2

    Každý kousek marcipánu zahřejte v ruce, aby změkl, vytvarujte placičku a zabalte do ní jahodu tak, aby byla zcela zakrytá. Dobře stiskněte a uhlaďte povrch.

  • 3

    Roztopte hořkou čokoládu s kokosovým olejem ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě. Marcipánem pokryté jahody namočte do čokolády pomocí vidliček a umístěte je na pečicí papír.

  • 4

    Nechte zaschnout. Rozpusťte bílou čokoládu a ozdobte jahody dekorativními proužky pomocí lžičky nebo cukrářského sáčku.

  • 5

    Dávejte do lednice na 10 minut ztuhnout a servírujte chlazené. Nejlépe chutnají při pokojové teplotě.

Zajímavé tipy
  • Pro zajímavou variaci vyzkoušejte jiné druhy polevy, například mléčnou čokoládu s chilli nebo mořskou solí.
  • Zbytkový marcipán může posloužit na výrobu malých kuliček obalovaných v čokoládě, ideálních jako malé bonbóny.
  • Pokud nemáte po ruce marcipán, můžete ho nahradit směsí z kokosové hmoty a kondenzovaného mléka pro exotický kokosový nádech.

Líbil se vám recept Jahody v marcipánovém kabátku s čokoládou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.