Ředkvičkový koláč s medovou ricottou

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Cena: 32 Kč
Redakce Kupi.cz
20. května
Ředkvičkový koláč s medovou ricottou položený na dřevěném tácu, zdobený rukolou. Ilustrační foto: Oxana Denezhkina / Shutterstock.com

Ředkvičkový koláč s medovou ricottou je skvělou volbou pro lehkou večeři nebo originální svačinu. Kombinace jemného těsta a krémové, mírně sladké náplně z ricotty a krémového sýra, spolu s osvěžujícími plátky ředkviček, vám přinese skutečný kulinářský zážitek.

Recept ředkvičkový koláč s medovou ricottou vás vyjde na 8 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 32 Kč.

Ingredience

Těsto

Náplň

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Globus za 32 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

Těsto

  • 1

    V misce smíchejte mouku, sůl a droždí.


  • 2

    Přilijte teplou vodu a vypracujte těsto, dokud není hladké a pružné.

  • 3

    Těsto nechte zhruba 30 minut kynout na teplém místě pod utěrkou.

Náplň

  • 1

    V míse utřete ricottu s krémovým sýrem, medem, solí a pepřem.

  • 2

    Rozválejte těsto na plech a potřete krémovou směsí. Rovnoměrně na něj poklaďte ředkvičky.

  • 3

    Pečte v troubě předehřáté na 220 °C asi 15 minut, dokud není koláč zlatavý.

  • 4

    Před podáváním mírně nechte koláč vychladnout.

Zajímavé tipy
  • Zkuste před pečením koláč posypat lístky rukoly nebo jiného oblíbeného salátu.
  • Přidejte hrst sekaných ořechů, jako jsou vlašské nebo piniové, pro křupavost a zdravé tuky.
  • Vyzkoušejte také zapékanku nebo pizzu quattro formaggi podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Ředkvičkový koláč s medovou ricottou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.