Zapékanka

Čas přípravy: 20 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
20. května
Zapékanka položená na pečicím papíře, dochucená kečupem. Ilustrační foto: alicja neumiler / Shutterstock.com

Zapékanka je jednoduché a rychlé jídlo, které pochází z Polska, kde se těší velké oblibě. Jedná se o rozkrojenou bagetu, kterou ozdobíte chutnými ingrediencemi jako jsou restované žampiony, strouhaný sýr a kečup. Orestované žampiony dodají intenzitu chuti, zatímco sýr při pečení krásně roztaje a vše spojí dohromady. Ideální volba na rychlou a lahodnou večeři nebo jako pohoštění na párty.

Recept

  • 1

    Na pánvi orestujte pokrájené žampiony na troše másla. Osolte a opepřete podle chuti.

  • 2

    Podélně rozkrojte světlou bagetu a položte na plech.

  • 3

    Na rozkrojenou část rozdělte orestované žampiony a zasypte strouhaným sýrem.

  • 4

    Pečte v troubě předehřáté na 190 °C několik minut do zlatova.


  • 5

    Hotovou zapékanku pokapejte kečupem a ozdobte nasekanou jarní cibulkou před podáváním.

Zajímavé tipy
  • Pro extra chuť můžete přidat tenké plátky šunky nebo salámu.


  • Zkuste různé druhy sýrů - třeba čedar nebo jemnou mozzarellu.


  • Pokud máte raději pikantní chutě, posypte zapékanku trochou chilli vloček.
  • Vyzkoušejte také pečené cibule plněné mletým masem nebo toasty z listového těsta podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Zapékanka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.