1/0
Zapékanka je jednoduché a rychlé jídlo, které pochází z Polska, kde se těší velké oblibě. Jedná se o rozkrojenou bagetu, kterou ozdobíte chutnými ingrediencemi jako jsou restované žampiony, strouhaný sýr a kečup. Orestované žampiony dodají intenzitu chuti, zatímco sýr při pečení krásně roztaje a vše spojí dohromady. Ideální volba na rychlou a lahodnou večeři nebo jako pohoštění na párty.
Na pánvi orestujte pokrájené žampiony na troše másla. Osolte a opepřete podle chuti.
Podélně rozkrojte světlou bagetu a položte na plech.
Na rozkrojenou část rozdělte orestované žampiony a zasypte strouhaným sýrem.
Pečte v troubě předehřáté na 190 °C několik minut do zlatova.
Hotovou zapékanku pokapejte kečupem a ozdobte nasekanou jarní cibulkou před podáváním.
Pro extra chuť můžete přidat tenké plátky šunky nebo salámu.
Zkuste různé druhy sýrů - třeba čedar nebo jemnou mozzarellu.
Líbil se vám recept Zapékanka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.