-
Do mističky rozdrobíme droždí, přidáme cukr a promícháme. Mléko ohřejeme, stáhneme ho z plotny, když je vlažné, a asi 1/3 jej k droždí nalijeme. Přikryjeme utěrkou a necháme 10–15 minut odpočívat.
-
Zbytek mléka vrátíme na plotnu, přidáme do něj na kousky nakrájené máslo a necháme ho rozpustit. Až mléko zchladne, přidáme k němu žloutek a vše rozmícháme vidličkou.
-
V míse smícháme mouku se solí, přidáme vzešlý kvásek a mléčnou směs. Vypracujeme těsto, a to poté vrátíme do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme 45 minut kynout.
-
Těsto rozdělíme na 6 stejně velkých kousků. Každý propracujeme na pracovní ploše a vyválíme z něj hada cca 3 cm silného v průměru a 20–25 cm dlouhého. Spojíme konce a přendáme na plech vyložený pečicím papírem.
-
Necháme kynout 10 minut. Poté potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C (horkovzduch) a pečeme 25 minut dozlatova.