Linecké nízkosacharidové cukroví
Časová náročnost:
1 hod 30 min
16. března
Ilustrační foto: New Africa / Shutterstock.com
Linecké nízkosacharidové cukroví je pro vás to pravé, pokud se vyhýbáte cukru nebo lepku. Prostě a jednoduše nahradíte bílou mouku mandlovou a cukr sladidlem dle vašeho výběru. Příprava je rychlá, jednoduchá a výsledek vás jistě mile překvapí.
Recept linecké nízkosacharidové cukroví vás vyjde na 28 Kč za 1 porci.
4 porce uvaříte
za 112 Kč.
1
ks
1
lžíce
200
g
10
g
50
g
90
g
1
špetka
0,25
lžičky
0,5
lžičky
0,5
lžičky
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět
na e-mail [email protected] .
Postup přípravy
Vejce, máslo a Lučinu vyndáme z lednice předem, měly by mít pokojovou teplotu.
Nastrouháme si kůru z poloviny citronu a odložíme.
Do mísy přidáme žloutek, změklé máslo, Lučinu, vanilkový extrakt a sladidlo.
Do jiné mísy vložíme všechny suché ingredience a důkladně promícháme.
Sypkou směs pak opatrně vmícháme do té s máslem tak, aby vzniklo hladké těsto.
Necháme jej v potravinové fólii odpočinout v lednici alespoň hodinu.
Poté můžeme vždy z části těsta tvarovat požadované tvary cukroví pomocí vykrajovátek a vkládat je na plech vyložený pečicím papírem.
Linecké pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů cca 10 minut.
Vrchní části můžeme ponechat s otvorem, aby pak byla vidět marmeláda.
Nakonec cukroví zaprášíme práškovým xylitolem a uchováváme jej v uzavíratelné sklenici či dóze.
Líbil se vám recept Linecké nízkosacharidové cukroví ? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.
Recepty, které by vás mohly zajímat