Boršč je výborná, velmi vydatná a také oblíbená polévka. Tato polévka vás krásně prohřeje, ale je vynikající i za studena. V polévce nesmí chybět červená řepa, která dodá jídlu nezaměnitelnou barvu a chuť.
Nejdříve si připravíme tři hrnce.
Omyté maso vložíme do prvního hrnce se studenou vodou.
Přidáme bobkové listy, nové koření a pepř. Pomalu vaříme, do té doby, až bude maso měkké.
Nyní oloupeme řepu a nakrájíme ji na nudličky.
Řepu dáme do druhého hrnce a podlijeme částí vývaru z vařeného masa.
Vaříme, dokud nebude řepa měkká. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky.
Když je maso hotové, vyndáme ho a odložíme stranou.
Vývar scedíme.
Cibuli nakrájíme na malé kostičky a ve třetím hrnci ji orestujeme na másle.
Přidáme k ní nakrájenou kořenovou zeleninu a vše společně orestujeme.
Polévkový základ zalijeme vývarem z masa.
Do polévky přidáme nastrouhané zelí, uvařenou řepu, oloupaná rajčata nakrájená na malé kostičky a vše povaříme asi 30 minut.
Maso nakrájíme na malé kostky, vložíme do polévky a vše společně provaříme.
Hotovou polévku dochutíme octem a cukrem.
Podáváme se zakysanou smetanou a nasekanou petrželovou natí.
Líbil se vám recept Boršč s hovězím masem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.