Boršč s hovězím masem

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 128 Kč
Redakce Kupi.cz
2. dubna
Polévka z červené řepy - boršč, servírovaná v hnědé misce, vedle lžíce a hlavička česneku, miska zakysané smetany, pohled shora Ilustrační foto: Goskova Tatiana / Shutterstock.com

Boršč je výborná, velmi vydatná a také oblíbená polévka. Tato polévka vás krásně prohřeje, ale je vynikající i za studena. V polévce nesmí chybět červená řepa, která dodá jídlu nezaměnitelnou barvu a chuť.

Recept boršč s hovězím masem vás vyjde na 32 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 128 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 128 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Nejdříve si připravíme tři hrnce.

  • 2

    Omyté maso vložíme do prvního hrnce se studenou vodou.

  • 3

    Přidáme bobkové listy, nové koření a pepř. Pomalu vaříme, do té doby, až bude maso měkké.

  • 4

    Nyní oloupeme řepu a nakrájíme ji na nudličky.

  • 5

    Řepu dáme do druhého hrnce a podlijeme částí vývaru z vařeného masa.

  • 6

    Vaříme, dokud nebude řepa měkká. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky.

  • 7

    Když je maso hotové, vyndáme ho a odložíme stranou.

  • 8

    Vývar scedíme.

  • 9

    Cibuli nakrájíme na malé kostičky a ve třetím hrnci ji orestujeme na másle.

  • 10

    Přidáme k ní nakrájenou kořenovou zeleninu a vše společně orestujeme.

  • 11

    Polévkový základ zalijeme vývarem z masa.

  • 12

    Do polévky přidáme nastrouhané zelí, uvařenou řepu, oloupaná rajčata nakrájená na malé kostičky a vše povaříme asi 30 minut.

  • 13

    Maso nakrájíme na malé kostky, vložíme do polévky a vše společně provaříme.

  • 14

    Hotovou polévku dochutíme octem a cukrem.

  • 15

    Podáváme se zakysanou smetanou a nasekanou petrželovou natí.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Boršč s hovězím masem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.