1/0
Plněné cibule skvěle zpestří vaše oblíbené jídla a mohou se stát i hlavní atrakcí vašeho stolu. S kombinací sýra, čerstvých bylinek a krémové smetany tento pokrm zaručeně potěší jak chuťové buňky, tak i vaše hosty. Jestliže hledáte něco nevšedního a přitom snadného na přípravu, tento recept je pro vás to pravé.
Připravte si cibule – oloupejte je a odřízněte vršky, aby byla dutina dostatečně velká na naplnění. Vnitřky cibulí jemně vydlabejte.
Nasekané vnitřky cibulí osmahněte na rozehřátém olivovém oleji do zlatova. Přidejte tymián a krátce restujte.
Přidejte do pánve mleté krůtí maso. Restujte asi 3 minuty. Osolte, opepřete a přendejte směs do mísy.
Nastrouhejte sýr nahrubo a smíchejte s vejci, smetanou a petrželkou. Přidejte vychladlé maso s cibulí a promíchejte.
Naplňte cibule směsí a přikryjte odříznutými vršky.
Naplněné cibule umístěte do pekáče, zakryjte poklicí a pečte v předehřáté troubě na 160 °C asi 40 minut.
Poklici sejměte a pečte dalších 20 minut na 200 °C do zlatova.
Líbil se vám recept Pečené cibule plněné mletým masem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.