1/0
Sladko-kyselý višňový koláč s křupavou drobenkou je ideálním dezertem pro využití sezónního ovoce. Příprava vyžaduje trochu trpělivosti při odpeckování višní, ale výsledkem bude lahodný koláč, který stojí za to. Pusťte se do pečení a odměňte se šťavnatým, domácím moučníkem!
Smíchejte mouku s kypřicím práškem, cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Přidejte máslo a vejce, vypracujte hladké těsto.
Těsto rozválejte a vložte do máslem vymazané a moukou vysypané koláčové formy tak, aby pokrývalo dno a boky formy.
Těsto několikrát propíchněte vidličkou.
Višně smíchejte s cukrem a nechte pustit šťávu. Šťávu slijte a smíchejte s vodou a Solamylem. Višně povařte, přilejte vodu a vařte do zhoustnutí. Nechte vychladnout.
Smíchejte mouku, cukr a vanilkový cukr. Přidejte máslo a vytvořte drobenku.
Na těsto rovnoměrně naneste višňovou směs a posypte drobenkou. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 50 minut.
Líbil se vám recept Višňový koláč s křupavou drobenkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.