1/0
Hledáte něco speciálního nejen ke kávě? Pistáciové sušenky s krémovou náplní jsou ideální volbou. Tenké, jemné sušenky s náplní z bílé čokolády a pistáciemi tvoří dokonalou harmonii chutí. Jejich příprava je sice trošku náročnější, ale výsledek stojí za to. Vláčné sušenky s křehkým krémem budou ozdobou každé tabule i elegantním dárkem.
Ve velké míse vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem, dokud nevznikne nadýchaná pěna. Přidejte žloutek, vanilkový extrakt a citronovou kůru a promíchejte.
Smíchejte mouku, mleté pistácie a sůl. Suché ingredience postupně přidávejte k máslové směsi, vznikne jemné těsto.
Z těsta vytvořte kouli, zabalte do fólie a dejte do lednice na 30 minut odležet.
Bílou čokoládu roztavte se smetanou, buď ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.
Odstavte a přidejte pistáciovou pastu a máslo. Nakonec zamíchejte vanilkový extrakt. Dejte do lednice ztuhnout.
Připravte glazuru smícháním prosátého moučkového cukru s citronovou šťávou, pistáciovou pastou a případně barvivem.
Glazurou ozdobte vršky sušenek a posypte nasekanými pistáciemi. Nechte glazuru zaschnout.
Líbil se vám recept Pistáciové sušenky s krémovou náplní? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.