1/0
Pórkový nákyp je skvělou variací na velikonoční nádivku, kterou si však můžete dopřát po celý rok. Jeho výhodou je, že skvěle chutná i za studena. Nebojte se experimentovat a do nákypu přidat různé bylinky, zbylou zeleninu, pečené maso nebo dokonce mandle.
Housky nakrájejte na menší kousky a rozmixujte. Pórek očistěte a nakrájejte na nudličky.
Na pánvi rozehřejte máslo a orestujte na něm pórek do měkka. Přidejte tymián a promíchejte.
V jiné míse smíchejte smetanu se žloutky. Přidejte vychladlý pórek, nahrubo nakrájenou mrkev, rozmixované housky, většinu sýra, sůl, pepř a nakonec vmíchejte tuhý sníh z bílků se špetkou soli.
Směs vložte do formy s pečicím papírem, posypte zbylým sýrem a pečte při 170 °C asi 45 minut.
Líbil se vám recept Pórkový nákyp? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.