Pórkový nákyp

Čas přípravy: 1 hod 30 min
Obtížnost: Střední
Cena: 44 Kč
Redakce Kupi.cz
12. května
Pórkový nákyp v zelené zapékací misce posypané nakrájeným pórkem. Ilustrační foto: Cesarz / Shutterstock.com

Pórkový nákyp je skvělou variací na velikonoční nádivku, kterou si však můžete dopřát po celý rok. Jeho výhodou je, že skvěle chutná i za studena. Nebojte se experimentovat a do nákypu přidat různé bylinky, zbylou zeleninu, pečené maso nebo dokonce mandle.

Recept pórkový nákyp vás vyjde na 11 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 44 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 44 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Housky nakrájejte na menší kousky a rozmixujte. Pórek očistěte a nakrájejte na nudličky.

  • 2

    Na pánvi rozehřejte máslo a orestujte na něm pórek do měkka. Přidejte tymián a promíchejte.

  • 3

    V jiné míse smíchejte smetanu se žloutky. Přidejte vychladlý pórek, nahrubo nakrájenou mrkev, rozmixované housky, většinu sýra, sůl, pepř a nakonec vmíchejte tuhý sníh z bílků se špetkou soli.

  • 4

    Směs vložte do formy s pečicím papírem, posypte zbylým sýrem a pečte při 170 °C asi 45 minut.

Zajímavé tipy
  • Přidejte do nákypu anglickou slaninu nebo uzené maso, které nakrájíte na kostičky a orestujete spolu s pórkem.
  • Vyzkoušejte také pórkový koláč nebo pórkovou polévku podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Pórkový nákyp? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.