Polentové placky s parmazánem

Čas přípravy: 55 min
Obtížnost: Střední
Cena: 70 Kč
Redakce Kupi.cz
29. dubna
Polentové placky s parmazánem na bílém kulatém talíři s miskou s dipem, posypané kořením. Ilustrační foto: Viktoria Hodos / Shutterstock.com

Hledáte netradiční a zároveň rychlý tip na lahodnou svačinku, která zaujme každého? Vyzkoušejte polentové placky s parmezánem! Na povrchu křupavé, uvnitř nadýchané a perfektně ladí s osvěžujícím bylinkovým jogurtovým dipem. Tento jednoduchý recept zvládnou i úplní začátečníci, ale potěší i zkušené kuchaře. Hodí se na oslavy, přátelská posezení i jako chutný doplněk k večernímu filmu.

Recept polentové placky s parmazánem vás vyjde na 7 Kč za 1 porci. 10 porcí připravíte za 70 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Tesco za 70 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Do většího hrnce nalijte vodu a přiveďte ji k varu. Za stálého míchání pomalu přisypávejte polentu, abyste zabránili tvorbě hrudek.

  • 2

    Osolte a na mírném plameni vařte přibližně 5 minut, dokud směs nezhoustne.

  • 3

    Do horké polenty vmíchejte jednu třetinu nastrouhaného parmezánu, dobře promíchejte a stáhněte z ohně.

  • 4

    Hrnec zakryjte pokličkou a nechte polentu přibližně 30 minut odstát, aby se prolnuly chutě.

  • 5

    Přidejte špetku pepře podle chuti a ještě jednou promíchejte.

  • 6

    Plech o velikosti 22×33 cm vyložte pečicím papírem a polentu na něj rovnoměrně rozetřete. Povrch uhlaďte.

  • 7

    Vložte do lednice a nechte vychladit alespoň 3 hodiny, ideálně přes noc. Ztuhlou polentu vyjměte z plechu i s papírem a vykrajujte z ní kolečka pomocí formičky nebo skleničky.

  • 8

    Na pánvi rozehřejte olej a kolečka polenty opečte dozlatova z obou stran – přibližně 3 minuty z každé strany.

  • 9

    Hotové placky podávejte posypané zbylým parmezánem a nasekanou petrželkou.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Polentové placky s parmazánem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.