Zapečená kuřecí prsa s gorgonzolou a grilovanou broskví

Čas přípravy: 40 min
Obtížnost: Střední
Cena: 34 Kč
Redakce Kupi.cz
26. srpna

Jednoduché suroviny, ale ohromující výsledek vás přenese do kulinářského světa Itálie, aniž byste opustili svou kuchyni. Tento pokrm je ideální pro romantickou večeři nebo luxusní oběd s přáteli. Tak si ho pojďte uvařit podle našeho receptu!

Recept zapečená kuřecí prsa s gorgonzolou a grilovanou broskví vás vyjde na 17 Kč za 1 porci. 2 porce připravíte za 34 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 34 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Předehřejte troubu na 180 °C. Kuřecí prsa očistěte a nakrájejte na silnější plátky. Osolte a opepřete.

  • 2

    Na pánvi rozehřejte máslo s trochou oleje. Opečte maso z obou stran dozlatova, poté odstraňte z pánve a dejte stranou.

  • 3

    Broskev omyjte, nakrájejte na měsíčky a potřenou medem krátce ogrilujte.

  • 4

    Do výpeku přidejte mouku a promíchejte na jíšku. Přilévejte smetanu, míchejte, dokud nevznikne hladká omáčka.

  • 5

    Do omáčky přidejte gorgonzolu, tymián a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Dochuťte solí a pepřem.

  • 6

    Do pánve vraťte maso, přidejte prosciutto a broskve. Zapečte v troubě 5-10 minut.

  • 7

    Podávejte s čerstvým pečivem, rýží nebo polentou.

Zajímavé tipy
  • Jestliže preferujete výraznější chuť, zkuste gorgonzolu piccante pro pikantní oživení.
  • Pro lehkost a zvýraznění chuti sýra přidejte do omáčky trošku bílého vína.
  • Maso můžete marinovat v olivovém oleji s česnekem a tymiánem pro intenzivnější chuť.
  • Vyzkoušejte také hovězí žebra ve francouzském stylu podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Zapečená kuřecí prsa s gorgonzolou a grilovanou broskví? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.