1/0
Jednoduché suroviny, ale ohromující výsledek vás přenese do kulinářského světa Itálie, aniž byste opustili svou kuchyni. Tento pokrm je ideální pro romantickou večeři nebo luxusní oběd s přáteli. Tak si ho pojďte uvařit podle našeho receptu!
Předehřejte troubu na 180 °C. Kuřecí prsa očistěte a nakrájejte na silnější plátky. Osolte a opepřete.
Na pánvi rozehřejte máslo s trochou oleje. Opečte maso z obou stran dozlatova, poté odstraňte z pánve a dejte stranou.
Broskev omyjte, nakrájejte na měsíčky a potřenou medem krátce ogrilujte.
Do výpeku přidejte mouku a promíchejte na jíšku. Přilévejte smetanu, míchejte, dokud nevznikne hladká omáčka.
Do omáčky přidejte gorgonzolu, tymián a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Dochuťte solí a pepřem.
Do pánve vraťte maso, přidejte prosciutto a broskve. Zapečte v troubě 5-10 minut.
Podávejte s čerstvým pečivem, rýží nebo polentou.
Líbil se vám recept Zapečená kuřecí prsa s gorgonzolou a grilovanou broskví? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.