1/0
Malinový ocet je oblíbený především v letním období, kdy dokáže perfektně doplnit chuť zeleninových salátů. Jeho osvěžující charakter se hodí nejen pro saláty, ale i pro sladké pokrmy jako jsou dorty nebo mini dortíky Pavlova. Pokud nechcete zůstat jen u malin, můžete vyzkoušet i jiné ovoce, například granátová jablíčka nebo borůvky. Tento ochucený ocet je snadné připravit a přináší do vaší kuchyně nádech kreativity.
Maliny rozmixujte a přes čistý trychtýř je přelijte do lahve o objemu přibližně 750 ml. Zalijte je červeným vinným octem (případně jablečným).
Hrdlo lahve očistěte od zbytků malinové drti pomocí čisté papírové utěrky, uzavřete lahev a nechte macerovat na chladném a tmavém místě po dobu 3 měsíců.
Po této době ocet přeceďte přes plátno a nalijte do čistých lahví.
Líbil se vám recept Malinový ocet? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.