1/0
Přetvořte čerstvé třešně v lahodný domácí mošt. S naším jednoduchým návodem připravíte osvěžující nápoj, který oceníte v horkých dnech. Stačí jen pár kroků a užijete si chuť léta v tekuté podobě. Třešňový mošt je ideální volbou pro ty, kdo hledají přírodní alternativu ke kupovaným nápojům, a navíc se dá snadno skladovat pro pozdější použití!
Nejprve přebírejte zralé třešně, odstraňte stonky a pecky, pak je rozmačkejte. Dejte je do kastrolu a pomalu zahřejte na teplotu kolem 70 °C. Hned poté je prolisujte. Směs nechte několik hodin stát, aby sedl kal na dno.
Proceďte směs přes plátno nebo čistou šťávu stáčejte gumovou hadičkou. Přidejte kyselinu citronovou, pořádně promíchejte a mošt rozdělte do lahví. Lahve uzavřete, nebo převažte celofánem, dejte na mřížku do zavařovacího hrnce a sterilizujte při 80 °C po dobu 20 minut.
Po vychladnutí lahve vyjměte a skladujte na temném a suchém místě.
Líbil se vám recept Mošt z čerstvých třešní? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.