1/0
Tento jahodový dezert je jemný, krémový a především snadný na přípravu. Dezert z mascarpone, smetany a jahodového pyré zvládnete připravit za pár minut – s malým množstvím ingrediencí a jistotou skvělého výsledku. Perfektní letní pokušení, když dostanete chuť na něco rychlého a osvěžujícího.
Jahody omyjeme, zbavíme stopek a nakrájíme na menší kousky (čtvrtky). Promícháme je s citronovou šťávou a moučkovým cukrem.
Z připravených jahod si dáme asi dvě lžíce stranou – použijeme je později na dozdobení dezertu.
Zbytek jahod přesuneme do kastrůlku, přidáme lžíci vody a krátce povaříme. Poté je rozmixujeme dohladka na pyré.
Smetanu vyšleháme spolu s citronovou kůrou a vanilkovým cukrem do pevné šlehačky. Nakonec jemně vmícháme mascarpone a polovinu připraveného jahodového pyré.
Do připravených skleniček vrstvíme střídavě mascarpone krém a zbylé jahodové pyré.
Na závěr ozdobíme vršek dezertu odloženými jahodami a posypeme jemně nasekanými pistáciemi.
Líbil se vám recept Jahodový dezert do skleničky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.