Mini cheesecakes s ovocem jsou skvělou alternativou této klasiky. Příště tedy místo velké dortové formy vyzkoušejte cheesecakes udělat v menších formičkách. Dezert vypadá elegantně a dá se jednoduše sbalit s sebou i servírovat.
Recept mini cheesecakes s ovocem vás vyjde na 22 Kč za 1 porci.
4 porce uvaříte za 88 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 88 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail[email protected].
Postup přípravy
Sušenkový korpus
1
Sušenky rozdrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem.
2
Na dno každé z 12–15 formiček na muffiny dejte 2–2,5 lžičky korpusu a uhlaďte. Dejte na 5–10 minut do mrazáku.
Smetanový krém
1
Ušlehejte obě mascarpone s vejci, cukrem, vanilkou a citronovou šťávou. Nalijte krém do formiček a vyskládejte formičky na plech.
2
Mini cheesecakes pečte v troubě předehřáté na 190 °C zhruba 25 minut.
Ovocný rozvar
1
Do hrnce dejte ovoce a zalijte studenou vodou. Až bude směs horká, odeberte 3 lžíce do mističky a odebranou směs promíchejte s agarem. Vraťte zpět do hrnce a dobře míchejte. Prášek by měl probublat při varu 1 minutu.
2
Po lžičkách nalévejte na mini cheesecakes a nechte ztuhnout v lednici.
Tip
3 tipy, aby se mini cheesecakes povedly:
Nepečte mini cheesecakes jen v papírových formičkách. Těsto by se vám mohlo rozjet do strany.
S plechem, kam jste vyskládali formičky, před pečením párkrát bouchněte o stůl, aby v cheesecakes nebyly bubliny.
Ovocný rozvar na cheesecakes nalévejte postupně, aby se nevsákl do náplně.
Líbil se vám recept Mini cheesecakes s ovocem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.