Smažené pampelišky v těstíčku

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 20 Kč
Redakce Kupi.cz
7. května
Smažené pampelišky v těstíčku servírované v papírovém kornoutu položeném na bílém talíři. Ilustrační foto: Lyudmila Mikhailovskaya / Shutterstock.com

Smažené pampelišky možná zní netradičně, ale tato jarní delikatesa vás překvapí svou chutí i výživovou hodnotou. Jsou plné vitamínů a antioxidantů – ideální na lehkou změnu jídelníčku. Vyzkoušejte je a objevte kouzlo přírody na talíři!

Recept smažené pampelišky v těstíčku vás vyjde na 5 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 20 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 20 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Rozklepněte vejce do misky a přilijte k němu mléko. Důkladně směs promíchejte, aby se vejce s mlékem spojila.

  • 2

    Postupně přidávejte hladkou mouku a za stálého šlehání vytvářejte hladké těsto bez hrudek.

  • 3

    Nakonec těsto osolte podle vlastní chuti.

  • 4

    Čerstvé květy pampelišek pečlivě zkontrolujte a odstraňte z nich nečistoty i případný hmyz.

  • 5

    Každou pampeliškovou hlavičku namočte do těsta tak, aby byla rovnoměrně pokrytá ze všech stran.

  • 6

    V pánvi rozehřejte větší množství řepkového oleje. Pampelišky smažte dozlatova z obou stran.

  • 7

    Usmažené květy pokládejte na papírové ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk.

  • 8

    Pampelišky podávejte ihned po dosmažení, ideálně ještě teplé, jako originální jarní občerstvení.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Smažené pampelišky v těstíčku? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.