1/0
Variace na tradiční skotská vejce s jednou skvělou výhodou – jejich velikostí. Díky menším křepelčím vajíčkům jsou tyto masové kuličky ideální jako jednohubky nejen na domácí oslavy, ale také při venkovních akcích jako je pomlázka. Lehce je ochutnáte a přitom si pochutnáte na výjimečné kombinaci chutí.
Natrhejte rohlík na kousky a namočte do vlažné vody. Poté jej vyjměte, vymačkejte a vložte do mísy.
Přidejte česnek, hořčici, koriandr a mleté maso. Dochuťte solí a pepřem a důkladně propracujte.
Křepelčí vejce vařte natvrdo asi 5 minut. Opatrně je oloupejte.
Mletou masovou směs rozdělte na 16 částí a každou obalte kolem křepelčího vajíčka.
Opékejte kuličky na másle v pánvi dozlatova a dle chuti podávejte na baby špenátu.
Pro podávání smíchejte bílý jogurt s mátou a dle potřeby osolte. Servírujte spolu s kuličkami.
Líbil se vám recept Masové kuličky plněné křepelčími vajíčky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.