1/0
Objevte vůni pečené dýně s křupavými semínky na povrchu v kombinaci s jemně nasládlou chutí. Bezlepkový chléb z máslové dýně je skvělou volbou pro ty, kteří touží po zdravější alternativě k tradičnímu pečivu. Je plný vlákniny, ořechů a semínek, a přitom tak snadno připravitelný, že ho zvládnete i během hektického týdne.
Upečte nebo poduste a rozmixujte dužinu dýně na pyré. Nechte vychladnout.
V misce vyšlehejte vejce s cukrem a olejem do světlé pěny.
Přidejte pyré a zamíchejte.
Smíchejte mouku, mandle, prášek do pečiva, sůl a koření, a postupně přidávejte do mokré směsi.
Vmíchejte nasekané ořechy a mandle.
Těsto nalijte do formy vyložené papírem a posypte semínky.
Pečte při 180 °C asi 55–60 minut, nebo až je špejle suchá.
Po vychladnutí na mřížce krájejte na plátky.
Líbil se vám recept Chleba z máslové dýně bez lepku? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.