Losos s petrželovými brambory

Čas přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 160 Kč
Redakce Kupi.cz
13. května
Losos s petrželovými brambory na bílém talíři se zeleným prostíráním Kupi.cz

Losos je jedna z nejoblíbenějších ryb u nás díky své jemné chuti a velmi malému množství kostí. Tato verze s petrželovými brambory je skvělým tipem na rychlý a zároveň zdravý oběd nebo večeři. Jemné rybí maso dokonale doplňují šťouchané brambory provoněné svěží petrželí. Pojďte si s námi toto jídlo připravit.

Recept losos s petrželovými brambory vás vyjde na 40 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 160 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 160 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Lososa posypeme kořením na ryby, položíme ho na rozpálenou pánev kůží dolů a necháme zatáhnout. Pak dáme rybu do trouby a pečeme ji na 160 °C zhruba 20 minut.

  • 2

    Mezitím si připravíme si brambory, které oloupeme, nakrájíme na kostičky, posolíme a uvaříme v hrnci do měkka.

  • 3

    Uvařené brambory rozšťoucháme s máslem a smícháme je s petrželovou natí.

Zajímavé tipy
  • Syrového lososa nemyjte pod tekoucí vodou, stačí ho jen lehce osušit papírovou utěrkou.
  • Pokud kůži z ryby před smažením odstraníte, maso se bude na pánvi rozpadat.
  • Vyzkoušejte také tresku v papilotě nebo pečenou štiku.

Líbil se vám recept Losos s petrželovými brambory? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.