Houbová smaženice

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 48 Kč
Redakce Kupi.cz
8. září 2023
Houbová smaženice na toustovém chlebu Kupi.cz

Houbová smaženice je tradiční české jídlo, které miluje snad každý. Připravuje se z tvrdších druhů lesních hub, jako jsou pravé hřiby, holubinky, lišky, křemenáče nebo ryzce, protože neobsahují tolik vody. Nejlepší smaženice by měla obsahovat co nejvíc druhů hub, zaručeně si však pochutnáte i na té, připravené čistě z hříbků.

Recept houbová smaženice vás vyjde na 24 Kč za 1 porci. 2 porce připravíte za 48 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 48 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    Čerstvé lesní houby, ideálně pravé hřiby, ryzce nebo lišky, očistěte a nakrájejte na kousky velké asi 2–3 cm. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

  • 2

    Rozpalte máslo na pánvi, přidejte cibuli a orestujte mírně dozlatova.

  • 3

    Přidejte houby a restujte je dozlatova asi 10 minut. Pokud pustí vodu, nechte ji odpařit.

  • 4

    Směs osolte, opepřete a přidejte drcený kmín.

  • 5

    V misce rozšlehejte vajíčka a poté směs přilijte na pánev. Opatrně promíchejte, aby vejce dostatečně ztuhla, ale nebyla vysušená, a můžete podávat.

Zajímavé tipy
  • Houby solte až poté, co zezlátnou. Kdybyste je solili hned na začátku, pustily by hodně vody a místo restování by se dusily.
  • Podávejte s čerstvým chlebem, topinkami opečenými nasucho nebo s tousty.
  • Smaženici můžete ozdobit čerstvě nasekanou petrželkou nebo pažitkou.

Líbil se vám recept Houbová smaženice? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.