1/0
Vyrobte si doma levandulovou zmrzlinu, která vás zajisté překvapí svou osvěžující chutí a zaujme krásnou fialovou barvou. Připravená bude do pár minut a oblíbí si ji každý, kdo ji ochutná.
Žloutky utřeme s cukrem do pěny.
Z vanilkového lusku seškrábneme semínka a obojí (lusk i dřeň) krátce povaříme ve směsi mléka a smetany. Horký základ přecedíme do žloutkové pěny a vaříme do zhoustnutí.
Jakmile zmrzlinový základ vychladne, přidáme sirup, hrst levandulových kvítků a vložíme do zmrzlinovače nebo nádoby.
Pokud mrazíme v nádobě, nesmíme zapomenout zmrzlinu co 20 minut promíchat, abychom narušili vznikající krystalky vody. Jedině tak bude dokonalá.
Líbil se vám recept Levandulová zmrzlina? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.