Rump steak s houbovým ragú

Čas přípravy: 50 min
Obtížnost: Střední
Cena: 35 Kč
Redakce Kupi.cz
21. července 2023
Rump steak s houbovým ragú na bílém talíři a dřevěném stole Kupi.cz

Rump steak s houbovým ragú je vynikajícím pokrmem, který spojuje chutě šťavnatého steaku a sezónních hub. Připravit správně rump steak se může na první pohled zdát jako věda, ale s naším videoreceptem to hravě zvládnete.

Recept rump steak s houbovým ragú vás vyjde na 35 Kč za 1 porci.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 35 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    Na pánev nalijeme olej a položíme na něj hovězí rump steak. Oprahneme jej 1,5 minuty z obou stran. Na rump steak položíme snítky rozmarýnu a mírně rozmáčknuté dva stroužky česneku.

  • 2

    Rump steak přendáme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 6 minut.

  • 3

    Na pánev nalijeme olej a přidáme na plátky nakrájené žampiony. Nakrájenou cibuli přidáme k žampionům a chvíli smažíme. Dále přidáme kousek másla a smažíme dozlatova.

  • 4

    Přisypeme tři stroužky nadrobno nakrájeného česneku a osolíme, opepříme. Chvíli ještě smažíme.

  • 5

    Přilijeme vývar a poté smetanu. Necháme probublávat a nasypeme nakrájenou čerstvou petrželku.

  • 6

    Na upečený rump steak položíme kousek másla a zabalíme jej do alobalu. Pár minut ho necháme odpočinout.

  • 7

    Rump steak nakrájíme na plátky tlusté asi 2 cm, poskládáme maso vzhledně na talíř a polijeme výpekem. K masu naservírujeme žampionové ragú. Nakonec ještě opepříme.

Líbil se vám recept Rump steak s houbovým ragú? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.