1/0
Ochutnejte jarní specialitu - zelený boršč! Tato typická polévka je plná barvité chuti a výživných surovin, ideální pro jarní detox a podporu organismu. Obsahuje spoustu zdravé zeleniny jako brambory, mrkev, cuketu a špenát, které jsou spojené lahodným drůbežím nebo zeleninovým vývarem. Přidáním citronové šťávy získáme osvěžující nádech, který si zamilujete. Podávejte s vajíčkem natvrdo a kopečkem zakysané smetany pro nezaměnitelný zážitek.
Do velkého hrnce nalijte vývar a přiveďte ho k varu. Přidejte nakrájené brambory a na mírném ohni vařte 15 minut.
Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev asi 10 minut. Pak zeleninu přidejte do hrnce k bramborám.
Přidejte nakrájenou cuketu a špenát. Vařte dalších 5 až 7 minut.
Dochutťe solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte posypané petrželkou, s kopečkem zakysané smetany a vejcem natvrdo.
Líbil se vám recept Zelený boršč? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.