Zelený boršč

Čas přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 44 Kč
Redakce Kupi.cz
16. dubna
Zelený boršč v bílé rustikální misce posypaný kořením, zeleninou nakrájenou na nudličky a bylinkama. Ilustrační foto: Abeer Abdul Alqader / Shutterstock.com

Ochutnejte jarní specialitu - zelený boršč! Tato typická polévka je plná barvité chuti a výživných surovin, ideální pro jarní detox a podporu organismu. Obsahuje spoustu zdravé zeleniny jako brambory, mrkev, cuketu a špenát, které jsou spojené lahodným drůbežím nebo zeleninovým vývarem. Přidáním citronové šťávy získáme osvěžující nádech, který si zamilujete. Podávejte s vajíčkem natvrdo a kopečkem zakysané smetany pro nezaměnitelný zážitek.

Recept zelený boršč vás vyjde na 11 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 44 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 44 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Do velkého hrnce nalijte vývar a přiveďte ho k varu. Přidejte nakrájené brambory a na mírném ohni vařte 15 minut.

  • 2

    Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev asi 10 minut. Pak zeleninu přidejte do hrnce k bramborám.

  • 3

    Přidejte nakrájenou cuketu a špenát. Vařte dalších 5 až 7 minut.

  • 4

    Dochutťe solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte posypané petrželkou, s kopečkem zakysané smetany a vejcem natvrdo.

Zajímavé tipy
  • Pro výraznější chuť můžete použít kopr místo petržele.
  • Pokud máte rádi větší kyselost, můžete přidat více citronové šťávy.
  • Pro vegetariány využijte zeleninový vývar místo drůbežího.
  • Vyzkoušejte také klasický boršč nebo citronovou polévku podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Zelený boršč? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.