Dýňové lívance

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 20 Kč
Redakce Kupi.cz
15. září 2023
Malé dýňové lívance naskládané na sobě a  zalité medem Kupi.cz

Připravte si nádherně vláčné, nadýchané a neodolatelně voňavé dýňové lívance, které k nadcházejícímu podzimnímu období prostě patří. Skvěle se hodí jako sváteční snídaně nebo brunch. Příprava je navíc velmi rychlá a jednoduchá.

Recept dýňové lívance vás vyjde na 5 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 20 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 20 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    Nejprve si odměříme do misky hladkou mouku, přidáme kypřicí prášek do pečiva a důkladně promícháme, aby se obě ingredience spojily. Dáme na chvíli stranou, mouku budeme potřebovat až úplně na konec.

  • 2

    Do větší mísy si odměříme potřebné množství dýňového pyré. Přidáme vlažné mléko, javorový sirup, vejce a perníkové koření. Pomocí metličky celou směs rozmícháme, až nám vznikne kompaktní, hladká kaše.

  • 3

    Poté postupně po lžících přidáváme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Metličkou mouku pomalu zapracováváme, dokud nám nevznikne hladké těsto připravené na smažení.

  • 4

    Vezmeme si teflonovou pánev se silnějším dnem a rozpálíme na ní řepkový olej. Mělo by stačit pár kapek.

  • 5

    Pomocí lžíce tvarujeme silnější kulaté lívanečky a smažíme je z každé strany zhruba dvě minuty na středně silném plameni.

  • 6

    Lívance podáváme s tvarohem a ovocem ještě teplé.

Zajímavé tipy

Lívance můžete ozdobit také bílým jogurtem nebo polotučným tvarohem s troškou medu, čerstvým ovocem a polít javorovým sirupem.

Líbil se vám recept Dýňové lívance? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.