Těsto
-
200
g
-
6
lžic
-
170
g
-
1
špetka
Náplň
-
500
g
-
1
ks
-
4
ks
-
1
ks
-
260
g
-
1
lžička
-
1
lžička
-
2
lžičky
-
2
lžičky
-
1
ks
-
70
g
-
1
špetka
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět
na e-mail [email protected].
Postup přípravy
Těsto
-
Všechny suroviny prostě smícháte dohromady.
-
Těsto bude velice jemné a dobře se vám bude „mazat“ do připravené koláčové formy.
-
Jakmile těsto rozetřete stěrkou po formě, dejte jej odpočívat do lednice, protože teď si půjdete připravit dýňovou náplň.
Náplň
-
Dýni omyjte, rozpulte, vydlabejte a odvažte si jí 500 gramů. Nakrájenou dýni uvařte v hrnci (škrábat ji nemusíte).
-
Jakmile dýně změkne, slijte vodu, nakrájejte si hrušku a přihoďte ji k uvařené dýni.
-
Nyní si vezměte ponorný mixér a suroviny umixujte do hladkého pyré.
-
Následně do pyré přimíchejte smetanu, tvaroh, cukr, koření, máslo a krátce povařte, dokud se všechno nerozpustí a nespojí.
-
Nakonec přidejte čtyři žloutky a směs poté nalijte do připravené formy s těstem.
-
Teď už máte téměř hotovo. Koláč dejte do trouby na 180 °C a sledujte jeho okraje, dokud nebudou zlatavé a náplň tužší.
-
Pečení koláče trvá cca 50 minut. Po vytažení z trouby nechte koláč vychladnout a uložte jej do lednice. Dobře vychlazený se nejen lépe krájí, ale také lépe chutná.
-
Finální úprava ta je už na vás. Jestli koláč ozdobíte šlehačkou, zakysanou smetanou anebo si připravíte dýňový krém, je čistě na vaší fantazii. Skvělý je i bez toho všeho okolo. Koláč můžete podávat například i s bylinkami.
Tip
Koláč je velice dobrý, ale zároveň hodně sytý. Krájejte proto menší kousky, přidat si můžete kdykoli.