1/0
Chcete si doma připravit něco netradičního, co vás svou chutí přenese až do srdce Brazílie? Vyzkoušejte Acarajé – smažené fazolové kuličky plněné krevetami. Tento exotický pokrm je nejen chuťově výjimečný, ale i překvapivě poměrně snadný na přípravu. Křupavý obal, nadýchané těsto a šťavnatá náplň vytvářejí dokonalou harmonii, kterou ocení každý milovník nových kulinářských zážitků.
Fazole nechte 30 hodin máčet ve studené vodě, ideálně v lednici nebo jiném chladném místě.
Po namočení vodu slijte a fazole zbavte slupek.
Oloupejte česnek a zázvor a vložte je k fazolím. Přidejte trochu soli a olivový olej, vše rozmixujte do hladké konzistence.
Přemístěte hmotu do mísy, přimíchejte bramborový škrob a dochuťte mletým pepřem.
Z připravené směsi tvořte větší kuličky a smažte je ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje přibližně 3 minuty dozlatova.
Omyjte červenou papriku a chilli papričku, odstraňte semínka a obojí nasekejte najemno.
Oloupejte česnek a nakrájejte jej na tenké plátky.
Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte krevety a restujte je 2 minuty. Poté přidejte česnek a po minutě také papriku s chilli. Vše restujte ještě asi 3 minuty.
Dochuťte směs solí, pepřem a šťávou z limetky.
Smažené fazolové kuličky rozkrojte a naplňte připravenou krevetovou směsí.
Hotový pokrm dozdobte čerstvým koriandrem a případně dalším chilli. Podávejte ihned.
Líbil se vám recept Smažené fazolové kuličky Acarajé s krevetami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.